Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Keyiften Değil,Dertten Dinliyor!
Yaklaşık bir yıldır Ünye sokaklarında yanından ayırmadığı teybiyle sürekli müzik dinleyen yaşlı adam eski Kırkpınar başpehlivanı Osman Turgut çıktı.

             Keyiften Değil,Dertten Dinliyor!

Yolda yürürken dinlediği müziklerle dikkat çeken Osman Turgut, yolda, evde hatta uyurken bile dinlediğini söylediği müzikleri keyiften değil, dertten dinlediğini belirtti.
Küçük bir söyleşi yaptığımız Osman Turgut şöyle konuştu.
“Ben, Kırkpınar’da  Başpehlivanlık yapmış Osman Turgut’um.  Perşembeliyim. Perşembe’de Bacaksız Başpehlivan olarak bilinen Cihan Turgut’un oğluyum. 97 yaşındayım. Bir yıl önce yaşadığımız sıkıntılardan dolayı, yaşamımı sürdürdüğüm İstanbul’dan Ünye’ye geldim.
Şu an Atatürk Mahallesinde ikamet ediyorum. Pehlivan Mehmet Ali Yağcı ile güreş tutup, onu 2 saat sürmüş kişiyim. 
Böyle acılı müzikleri dinlememin sebebi, peş peşe kaybettiğim yeğenlerim. Biri polisti, diğeri banka müdürüydü. Yeğenimin birinin adı Cihan’dı; Cihan babamın ismiydi. Kalp krizinden kaybettim yakın zamanda. Diğer yeğenim de kaza sonucu hayatını kaybetti. Bunlar yetmedi, kızımın yaşadığı acılar beni çok üzdü.
Kızım var Tekkeköy’de; Onun da kızı var burada bakım merkezinde.  Ondan sonra böyle biraz bocaladım.  Evde, yolda ve hatta yatarken de müzik dinliyorum. Akşamları yeni müzikler yüklüyorum hafıza kartıma.  Türk halk müziği, Türk Sanat müziği ve pop karışık dinliyorum. Arşivimde hepsi var. Böyle müzik dinlemek acılarıma derman oluyor. 
Kimseyle uğraşmam. Çalışanlarla gurur duyarım. Şimdiki ortamda herkes birbirinin peşinde…
Üç aydan üç aya yaş emekliliği maaşı alıyorum, hanımda öyle… Allah bereketini versin.
İstanbul’da durumum çok iyiydi. Kızım eşinden ayrılınca üzerine çok giden oldu. Çocukları psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Bir yıl önce Ünye’ye yerleştim. 
Eskiden Koçboynuzu yolunda çalışırdım işçi olarak. Yol kazmaya gönderirlerdi bizi. Oradan Şebere geçtim, sonra Gürgentepe’ye yaya giderdik. En sonunda bende kaçtım gittim İstanbul’a…” 
Haber / Meral Korkmaz

 




Bu haber 2235 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI